הזוג הצעיר שלנו החליט להתחתן. מראש הם הודיעו שזו תהיה חתונה ע"פ דרכם, ואנחנו ההורים נהיה על תקן "מוזמנים". הסיבה שאני משתפת אתכם באירוע שהינו כל כך אישי ואינטימי, כי אני מאמינה שמכל אחד אפשר ללמוד. מה אני למדתי? שראוי וחשוב לסמוך על הצעירים כי הם יודעים מה שהם עושים ואולי טוב מאתנו, ללמוד שלא חייבים "להפציץ", יש קסם בחתונות קטנות, והרי בסוף, רוב החתונות נראות אותו הדבר. 

חתונה קטנה ואינטימית

                 התמונה מהאתר של החווה האורגנית "פארמה קולטורה"

השאלה שנשאלת היא  איזה חתונה אתם רוצים קטנה או גדולה, ומשם כמה אנשים להזמין. סביב זה הכול נבנה. מסתבר שאפשר קטן, ואינטימי, וההנאה כפולה ומכופלת. אם החתונה היא עסק כלכלי והחשיבה היא לכסות את ההוצאות, פה אין לי מענה ומרימה ידיים, אבל אם אתם רוצים לחגוג רק בחוג האנשים שהכי קרובים לכם, שחשובים לכם, ורוצים חוויה שתישאר לנצח, נסו לחשוב מחוץ לקופסה כי לזוג שלנו זה הצליח. כל אחד בדרכו.

חתונה קטנה -

במקרה שלנו הזוג הצעיר החליט על חתונה קטנה, או יותר נכון לומר, חתונה קטנה מאד עד פיצפונת. רק המשפחה הסופר מצומצמת, הורים, אחים, והחתן והכלה. הפתעה - אף אחד שלא הוזמן, לא נפגע. להיפך, נראה לי שהוקל להם כי מי צריך לנסוע לסוף העולם בחום הזה, ועוד ביום השיבוש כשכל הדרכים חסומות. והתוצאה - אירוע מאחד, מרגש, אינטימי, דיברנו אחד עם השני, הכרנו את המשפחה של החתן לעומק, סיפרנו סיפורים על הזוג הצעיר, וידענו גם להקשיב.

 

איפה חוגגים חתונה או אירוע עם מספר קטן של משתתפים ויוצקים לו תוכן אישי?

הזוג שלנו הם אנשי שנטי, טבע, קרוב לאדמה, פשוט, וצנוע. נבחרה החווה האורגנית "פארמה קולטורה" אשר בבני ציון, משק שהיה שייך לסב המשפחה והוזנח במשך שנים עד שהנכדה ובעלה הפכו אותו לפנינה. שטח ענק של גידולים אורגניים מתוך מקום של כבוד לאדמה, לתת לה לנוח ולדעת שהיא תצמיח את הטוב ביותר. החופה נערכה לקראת השקיעה, בגבעה אשר בחווה המשקיפה על השדות המושב, לא לפני שעשינו סיור בשטח בין ערוגות התותים וצמחי התבלינים, כולל הסבר וטעימות לילדים. מעט מתאבנים על טהרת האוכל הבריא, כוס יין, ולחופה הגענו שמחים עד מאד.

 

אחרי החופה התכנסנו כולם לחלל המרכזי, אולם ממוזג המעוצב בטוב טעם וכולל גם את המטבח, שבו הוכנה לנו ארוחת ערב מהשף, המבוססת, איך לא, על טהרת הגידולים במקום, דגים, וגם פיצות לילדים. במרכז החלל שולחן אחד גדול המכיל את כל המוזמים ויוצר את ה"ביחדנסס", אוכל טעים, יין ללא הגבלה, ומצב רוח טוב. 

מחפשים מקום יפיפה עם אווירה אחרת ואינטימית? מצאתם.

 

פארמה קולטורה,| חווה. תרבות. חקלאות,  המנים 19, מושב בני ציון טלפון052-476-8887⁩  

 

איך מזמינים רב שמתאים לכם? 

אם לא ידעתם אז הנוער של היום מסרב להכניס את הרבנות מתחת לחופה, יותר ויותר אנשים מעדיפים שחבר או סלב יקדש את הטקס ולא רב דתי. אז הנה לכם בשורה שבמקרה הזה אפשר להחזיק את המקל בשני הקצוות. ישנן עמותות במיוחד למקרים כאלה, כמו "חופות" לדוגמא, גם רב שעושה טקס כדת משה וישראל, קליל, מצחיק, אישי, ולא מכביד, וגם לא נרשם ברבנות. הרב שלנו שהיה מדליק, צעיר ומתקדם, התעקש שלא נקרא לו "כבוד הרב" כי אם "חן". כמה חינני.

את הרב שערך את הטקס אפשר למצוא בפייסבוק חן בן-ברית - Newdaica ולהתרשם מאין ספור חתונות שערך.

ויש גם את האתר חופות  chuppot.otg.il

 

עכשיו לחלק הקשה -

מה ללבוש והיכן לקנות?

הייתי בטוחה שאני מוצאת שמלה בצ'יק, והסתבכתי.

היה ברור לי שלא אתלבש כמו "אמא של הכלה" ולא אעשה סיור בצפון דיזנגוף בסלונים לכלות, לחפש שמלה לחתונה. חיפשתי משהו קליל, לא שחור, אפילו להתפרע בצבעוניות, שיהיה שמח ונוח. ולא מצאתי. נאדה, כלום. הסתובבתי הרבה, וראיתי רק שמלות סאטן מבדים זולים, תפירה מזעזעת ודגמים שמתאימים לבנות העשרה.

איפה מצאתי את מבוקשי? במושב אודים ישנו בוטיק NAVI ובעלת הבוטיק, עינב, יודעת להתאים את השמלה הנכונה בול בפוני. 10 דקות ויצאתי מחויכת.

 
 
 
 
בוטיק NAVI הוא פנינה בשרון, בוטיק אופנה שמייבא אופנת נשים, תכשיטים, בגדי ים והנעלה, של המותגים המובילים בעולם, באיכות בדים וגזרות שיושבות נהדר על הגוף. יבוא מאיטליה, פריס, קולומביה וארה"ב. עינב עבדה שנים כסטייליסטית בהפקות אופנה במגזינים המובילים ביותר, עבדה עם הצלמים והדוגמניות המובילים בתחום, ומעל לכול יש לה טעם משובח ועדין, שמניב תוצאות להתעלף. 
 

אז אני מצאתי שם את מבוקשי, שמלה קצרה, מבד איכותי ואוורירית שהרגשתי בה נהדר, תמצאו פה גם שמלת כלה, בלתי שגרתיות, למי שאוהבת להיות טיפה'לה אחרת, ולא רק לחתונות כי אם גם ליומיום, תמצאו שם לוקים שיסובבו ראשים, ובגדי ים בגזרות שעושות גזרה צרה. אגב, בגדי הים עכשיו בסייל שווה.

NAVI Botique החרוב 22, אודים (ליד נתניה) עינב 050-456-7333

 

שווה לנסוע לאשדוד 

אבל אם אתן בקטע יותר של כלות, במחירים שפויים ובתפירת עילית, חשוב שתדעו שאשדוד הפכה למרכז תעשיית שמלות הכלה, עם מעצבות מובילות ואיכותיות, ששווה את הנסיעה דרומה.

לדוגמה - בית האופנה NATALI SISAURI עם קולקציה מגוונת של שמלות ארוכות וקצרות, שמלות צנועות, שמלות במידות גדולות עד מידה 52, שמלות ישרות וקלאסיות, מחוכים, חצאיות טול, צווארונים מיוחדים, רקמות, תחרות, טופים ועוד. המעצבת מעידה כי יש גם שמלות כלה מ-500 ש"ח ובכל מידה וסטייל (כולל צנועות).

השמלות מעוצבות ונתפרות בעבודת יד בסטודיו של המעצבת עם ניסיון של כ-30 שנים, והם מעידים כי בסלון הכלות של נטלי מקבלים כלה אחת ביום שמקבלת את כל תשומת הלב. יש גם שירותי סלון הכוללים גם צוות ביוטי והתארגנות בסוויטה יוקרתית.

NATALI SISAURI האורגים 24 אשדוד https://www.natalisisauri.com

 

רעיונות למתנות "אחרות" ולא צקים?

נכון, היום עדיף צקים ואני לא נכנסת לסכומים. זה סופר אישי. אבל אם אתם רוצים אחרת, מה דעתכם על:

מתנה משותפת של כל החברים, כל אחד יבחר שיר ויקדיש אותו לזוג הצעיר שמתחתן, עם הקדשה אישית למה נבחר דווקא השיר הזה. כך תייצרו לזוג הצעיר פלייליסט של השירים האישיים והאהובים מהחברים הכי טובים. את היצירה תעבירו לזוג בבוקר יום החתונה, שירים שילוו אותם לאורך כל היום. 

מה דעתכם לשלוח לזוג הצעיר ארוחת בוקר מפנקת ביום החתונה, 

או אולי משהו מסורתי שימושי כמו כלי כסף מחברת ה"צורפים", מתנה שנשארת לדורות. לדוגמה זוג פמוטים  מקולקציית  MERDINGER STUDIO, ותתפלאו עד כמה המחירים נוחים וסבירים.

 

דגם "פרחים" בציפוי כסף בציפוי כסף במחיר 300 ש"ח, או זוג פמוטים קריסטל על בסיס מגש תואם בציפוי כסף במחיר 190 ש"ח.ואו זוג פמוטים מצופים כסף בשילוב זהב בסגנון מודרני ובמחיר ₪199

ניתן להשיג בסניפי רשת הצורפים בפריסה ארצית ובאתר האונליין: https://hazorfim.co.il/

במקרה שהזוג חובבי מוסיקה מה דעתכם על פטיפון בלוטוס בתוך מזוודה עם רמקולים סטריאו מובנים, בלוק רטרו ומיוחד, מבית Harper מחיר  349 שח

 

להשיג אצל המשווקים המורשים והיבואן סיריוס אלקטרוניקה, 

 

ושיהיה במזל טוב