אפילו מקורו של המאכל, מהאהובים בארץ המדיארים, לוט בערפל ושנוי במחלוקת היסטורית. גם לצרפתים יש גרסה משלהם למאכל, אלא שהם בחרו לו שם ארצי יותר. הם מכנים אותו "איים צפים". אבל זה כבר סיפור אחר

 

מעדן חלב הציפורים הוא אחד מאותם קינוחים שמימיים שבישלה סבתא ננה בימי הקיץ המהבילים. אמנם העמידה לצד הכיריים הלוהטות הגירה ממנה לא מעט אגלי זיעה, אך מה לא עושים, מתברר, כדי שלנכדים יהיה הכי נעים שבעולם.

 

בתוך קערת פורצלן גדולה ולבנה, מעוטרת בפרחים קטנטנים בשלל צבעים - כמיטב המסורת המרכז אירופית - צפו להם ענני קצף קלי משקל בצבע לבן בוהק. ביום של שרב הם המתינו לנו בסבלנות במקרר עד שחזרנו מבית הספר. צלוחית של מדאר טיי בקצה ארוחה דשנה או כך סתם לפינוק בין ערביים.

 

מה צריכים (ל?8 מנות(:

1ליטר חלב 

4 ביצים מופרדות

6 כפות סוכר 

1/2מקל וניל

 

מה עושים:

1. מקציפים את החלבונים לקצף קשה

2. מרתיחים בסיר רחב חלב, שתי כפות סוכר ומחצית מקל וניל

3. בעזרת כף רטובה בוצעים כדורים מהקצף ומניחים אותם על החלב בעודו חם אך כבר לא רותח עד שהם מתקשים – תהליך שנמשך דקות ספורות. מוציאים אותם ומניחים בצד

4. מסירים את החלב מעל האש

5. מערבבים בקערה את החלמונים עם 4 כפות סוכר ומוסיפים לחלב באטיות רבה ותוך כדי בחישה מתמדת כדי שלא ייווצרו גושים

6. משיבים את הסיר אל האש ומרתיחים שוב. מצננים. מניחים מעל את כדורי הקצף

 

קרדיט צילום: מיכל רביבו מתוך הספר גולאש לגולש - מטעמי המטבח ההונגרי מאת עופר ורדי (בהוצאת LunchBox)

 

*את תרגום כינויו של המדאר טיי מהונגרית לעברית כדאי לשמור בלב, ולא לחשוף בפני איש מבין הסועדים עד לאחר הארוחה. אלא אם כן רוצים שיישאר יותר למארחים.

 

לאתר של לאנצ' בוקס