הדיאטה שתזהה את האלרגיה שלכם
אלרגיות הן תגובת מערכת החיסון שלנו לחומר זר ובלתי מזוהה. כאשר מערכת החיסון נתקלת בחומר בלתי מזוהה היא נכנסת למצב חירום. במצב הזה המערכת קוראת לגיוס תאי דם לבנים שאחראים על תפקודה של מערכת החיסון, יצירת נוגדנים שתפקידם להתמודד עם החומר הבלתי מזוהה ושחרור היסטמין (החומר שגורם למגוון התופעות הרחב שכלול במונח אלרגיה).
עוד ב- Onlife
- על מה באמת מצביעים צרבת וטעם חומצי בפה?
- שורש האסטרגולוס שישמור על המערכת החיסונית שלכם בחורף
- לינדה אוונס לא מצטערת על התמונות שלה בפלייבוי
מה ההבדל בין אלרגיה לרגישות למזון?
אלרגיה - הינה תופעה הכוללת את תגובת מערכת החיסון לחומר בלתי מזוהה על ידי הגוף. בין החומרים האלרגניים הידועים: אבק, זרעים, אבקנים (בעיקר בתקופת האביב), שיער חיות, מוצרי קוסמטיקה, חומרי ניקוי והדברה, עובש ומזונות שידועים כמזונות יוצרי אלרגיה.
סימני האלרגיה הם שונים: גודש באף, נזלת,שיעול, בעיות נשימה, כאבי גרון, עיניים אדומות/מגורות, בחילות, כאבי ראש, עייפות, בצקות, שינוי מצב רוח, כאבי פרקים, בעיות עיכול ובעיות עור.
רגישות למזון - היא תופעה שלא בהכרח מערבת את מערכת החיסון ועל כן לא תמיד נראה סימנים חיצונים ומסכני חיים באופן מיידי כפי שנראה באלרגיה בחלק מן המקרים.
שיטות אבחון - דיאטת אלימינציה
דיאטת האלימינציה מבוססת על השמטת מזונות החשודים כמזונות מעוררי אלרגיה והחלפתם במזונות היפו אלרגנים (אינם יוצרים אלרגיות).
את הדיאטה ממשיכים לפחות חודש אחד, שבסיומו בכל יומיים עד שלושה מוסיפים מזון יוצר אלרגיה אחד ורואים האם במשך שלושת הימים הבאים הוא יוצר תסמיני אלרגיה. במידה ואינו יוצר תסמיני אלרגיה נמשיך להוסיף מדי יומיים-שלושה עוד מזון חשוד עד שנאתר את המזון הבעייתי.
- מזונות אלרגנים שיש להרחיק במהלך הדיאטה: סויה, תירס, חיטה, פירות הדר, דגים, מוצרי חלב, ביצים, בוטנים, אגוזים, שוקולד, קפאין וממתיקים מלאכותיים.
- מזונות היפואלרגניים שיש לשלב בדיאטת האלימינציה הם: עוף, תפוחי אדמה, אורז, פירות (מלבד פירות הדר) וירקות. לאחר שמאותר מזון אלרגני, הוא יורחק מהתפריט התזונה שלנו ובמקביל נחזק את מערכת העיכול ומערכת החיסון באמצעות מספר כלים שעומדים לרשות הנטורופתיה:
1. תזונה נכונה. תזונה שאינה כוללת את המזון יוצר האלרגיה/רגישות. התבססות על מזונות טבעיים והיפואלרגניים כמו : אורז, תפוח אדמה,ירקות ופירות(מלבד פירות הדר). תזונה המכילה אומגה 3 הידועה כנוגדת דלקת. אומגה 3 נמצאת בדגים מהים הצפוני, זרעי פשתן, זרעי צ'ייה, מרווה, שמן קנולה ועלים ירוקים. בנוסף מומלץ לצרוך פירות שעשירים בנוגדי חמצון שעוזרים למנוע את תסמיני האלרגיה.
2. שילוב צמחי מרפא נוגדי דלקת, נוגדי אלרגיה ומחזקי מערכת חיסון. צמחים נוגדי דלקת ואלרגיה מומלצים הם: סקוטלריה, ג'ינקו בילובה,מליסה ואופרזיה. ואילו צמחים מחזקי מערכת חיסון מומלצים: אסטרגלוס,אכיניאציה, סמבוק שחור ופרופליס.
ניתן לשלב במידת הצורך נשלב תוספי מזון מותאמים אישים, שמניים אתריים לטיפול בבעיות עור שנלוות לאלרגיה ובכלים טבעיים נוספים.
הסיבות לאלרגיה ולרגישות למזון
הרפואה הקונבנציונאלית רואה קשר בין חולשה או פגם תורשתי במערכת החיסון לבין הופעת האלרגיות. לעומת זאת, הרפואה הטבעית (ובמרכזה הרפואה הנטורופתית) טוענת שישנן סיבות נוספות מלבד פגם תורשתי במערכת החיסון.
ברפואה הטבעית מקשרים את הסיבות להופעת האלרגיה לגורמים הבאים:
אכילת מזונות שידועים כמזונות מעוררי ויוצרי אלרגיה בתקופת הילדות. חלק מהמזונות יוצרי האלרגיה הם: חיטה, ביצים, חלב פרה, תירס, פירות הדר, בוטנים ואגוזים. אכילת מזונות אלו בילדותנו המוקדמת, גורמת לנו להיות אלרגיים או רגישים למזון בהמשך חיינו.
זאת בשל העובדה שבילדות מערכת החיסון שלנו לא הספיקה לסיים את התפתחותה ועל כן היא מפרשת בטעות את המזונות הללו כחומרים זרים ומסוכנים.
אי גיוון במזונות. ברפואה הטבעית נמצא קשר ישיר בין צריכה קבועה וללא גיוון של מזונות יוצרי אלרגיה ובין התפתחות רגישות למזון. הסיבה אינה ידועה אך במקרים רבים הימנעות ממזונות יוצרי האלרגיה לתקופה מסוימת יכולה להפחית את תסמיני האלרגיה. לאחר תקופת התנזרות מהמזונות יוצרי האלרגיה ניתן להעלים את הרגישות למזון ולצרוך את המזון בחזרה.
בעיות עיכול. הנטורופתיה רואה בסיבה זו כסיבה מרכזית ומשמעותית להתפתות תסמיני אלרגיה. פירוק לא מושלם של רכיבי תזונה (בעיקר חלבונים), בשל בעיות עיכול כמו:מחסור/עודף בחומצת קיבה, מחסור באנזימי עיכול, דלקות מעי וצרבות יכול לגרום להיווצרות תסמיני אלרגיה.
חלבונים בלתי מעוכלים אינם ממשיכים הלאה בדרכי העיכול אלא נספגים בחזרה לזרם הדם. חזרת החלבונים הבלתי מעוכלים אל הדם מעוררת את מערכת החיסון שאינה מזהה את החלבונים הללו ותוקפת אותם.
תהליך תקיפת החלבונים הבלתי מעוכלים על ידי מערכת החיסון מפחיתים את כוחה של מערכת החיסון ויכולים לגרום לתגובה אלרגית. תופעה זו של מזון בלתי מעוכל שנספג בחזרה בזרם הדם ידועה בשם המעי הדליף.
בין הסיבות העיקריות לתופעה הן: רעלים בגוף, קנדידה, מצבי סטרס שפוגעים בתהליכי עיכול תקינים ושימוש יתר בתרופות שפוגעות במערכת העיכול כמו: סותרי חומצה, משלשלים, משככי כאב לא סטרואידים וסטרואידים.
חולשה תורשתית במערכת החיסון. כפי שהרפואה הקונבנציונלית מאמינה שאלרגיה היא ביטוי תורשתי של חולשה במערכת החיסון, כך גם הרפואה המשלימה מאמינה שישנו קשר תורשתי בהופעת האלרגיה.
ההבדל העיקרי בגישות נעוץ בשיטות הטיפול. ברפואה מטפלים באלרגיות ולא משנה מה מקורן (חומרים כימים, אבקנים, חומרי ניקוי, מזונות ועוד) באמצעות נוגדי אלרגיה (אנטי היסטמינים).
לעומת זאת ברפואה הנטורופתית מנסים לבדוק קשר בין תזונה ובעיות עיכול לאלרגיה. לאחר מציאת הקשר מטפלים בשורש הבעיה באמצעות תזונה מותאמת וצמחי מרפא מותאמים.
אם נשלל הקשר בין האלרגיות למזונות ובעיות עיכול, נטפל באלרגיה על ידי חיזוק מערכת החיסון בכלים טבעיים (כמו צמחי מרפא) וזאת בניגוד לרפואה שמשתמשת בתרופות מדכאי מערכת חיסון.
האם המצב משתפר?
לאחר טיפול מקיף באלרגיה, נופתע לגלות שלא רק סממנים חיצונים כמו פריחות עוריות ייעלמו לנו אלא גם תופעות פנימיות שלא קישרנו אותם לאלרגיה כמו: עייפות, תשישות, סינוסיטיס, הפרעות קשב וריכוז, בעיות עיכול, קנדידה, כאבי ראש, דלקות, ברונכיטיס, הפרעות במחזור החודשי ודיכאון קל.
במקרים מסוימים אף נופתע לגלות שאנחנו לא מצליחים לרדת במשקל בשל רגישות או אלרגיה למזון לכן טיפול נטורופתי לאיתור אלרגיה יכול לסייע לכם לרדת במשקל.





React to WordPress