מטוסקנה לישראל: סלט פנצנלה
סלט פנצנלה הוא סלט פשוט להכנה עם עגבניות בשלות ומלאות מיץ, לחם בן יומיים-שלושה (או יותר) שסופג לתוכו את רוטב הסלט ועוד ירקות ותבלינים. סלט פשוט עם טעים נפלא. נהדר לארוחה קלה או כתוספת למנת דג או בשר.
עוד ב- Onlife
טעים וחגיגי: עוגת נפוליאון לפסח
מאיפה מגיע החלב: סיור בשביל החלב
מתכון לפסח: דגים חריפים בנוסח טוניסאי
מקורו של הסלט בטוסקנה. המשורר ברונזינו, איש פירנצה בן המאה השש-עשרה, הזכיר את הסלט באחד משיריו. אז הסלט לא כלל עגבניות, שהגיעו לאיטליה ולמטבח האיטלקי רק מאוחר יותר.
סלט פנצנלה:
מצרכים:
1 עגבניה חתוכה לקוביות
2 מלפפונים חתוכים לקוביות
חצי בצל סגול קלוף וחתוך לפרוסות דקות
כף זיתי קלמטה ללא חרצנים
כפית צלפים בחומץ
2 צנוניות פרוסות דק
חופן קרוטונים
10 עלי בזיליקום טריים
2 כפות שמן זית
קורט מלח
כפית מיץ לימון
אופן ההכנה:
1. שופכים לקערה את כל מרכיבי הסלט, מערבבים יחד עם מלח, פלפל, מיץ לימון ושמן זית
2. מעבירים לקערית הגשה ומגישים.
בתיאבון!
שף אמיר מרקוביץ, איטלקיה בתחנה





React to WordPress