כבר מזמן לא היה חור שעשה כל כך הרבה רעש וגבה כזה מחיר – גם פיזי וגם נפשי. הרווח בירכיים – או יותר נכון, החיפוש אחריו - הפך לאובססיה אצל לא מעט נשים, פרסומאים ומעצבי אופנה, שעושים הכל על מנת להשיג אותו, בין אם במציאות הפיזית ובין אם בעזרתו האדיבה של הפוטושופ. לא מעט סלבריטאיות אפילו נתפסו אחרי שהן התעקשו לייצר לעצמן רווח מדומה, או סתם להגדיל אותו עוד יותר, כמו למשל ביונסה או מריה קרי. אבל כעת התחילה לזקוף את ראשה התנועה הנגדית.

 

 

הכל התחיל בתמונה די תמימה שהעלת לאינסטגרם השחקנית –תסריטאית- במאית מפיקה לינה דנהאם. מי שהביאה לנו את הסדרה "בנות", ומי שבאופן כללי עושה הכל כדי לא להיכנע לתכתיבים של הוליווד, צילמה  את הירך שלה שיוצאת מהג'ינס, ואף הוסיפה לידה את ההאשטאג NoThighGap#, כלומר – אין רווח ירכיים.

 

 

לא ברור אם דנהאם התכוונה לכך או לא, אבל מהר מאוד נשים נוספות מרחבי העולם העלו תמונות של עצמן, תחת אותו ההאשטאג. כולן הציגו ביטחון עצמי, חיוך מאושר וירכיים

שנצמדות זו לזו, יותר או פחות.

 

 

 

 

כמובן שהמחאה החדשה לא מבקשת לקטול כאלו שיש להן רווח ירכיים, אבל היא מבקשת לתת קצת קונטרה לדימויים שכל כך נפוצים בתקשורת, ושגורמים לנו להרגיש שאם אין לנו מרחק של לפחות כמה סנטימטרים בין שתי הרגליים, כנראה שמשהו בנו לא בסדר. תמונות הנשים "הרגילות", שהעזו להגיד שגם אם אין להן רווח, הירכיים שלהן עדיין בסדר גמור (ואף יותר מזה), עוזרות לנו לחלחל לתוכנו את הרעיון שהגוף הנשי יכול לבוא בהרבה צורות ומידות, ותמיד להישאר סקסי ויפה.

 

מחאת ה-NoThighGap מצטרפת לגל של מחאות דומות שנראו לאחרונה, כמו זו הקראה לנשים לעלות תמונות של סימני המתיחה שלהן, או זו שהגיעה בעקבות הסטטוס שפרסמה הזמרת פינק. שתיהן גרמו ל"נשים אמתיות" לעלות תמונות שלהן לרשתות החברתיות ולקרוא לעצמן ולכולנו להפסיק להתבייש בגוף שלנו, גם אם הוא לא מושלם על פי הסטנדרטים המקובלים בעולם האופנה. באופן אירוני, המחאות האלו התחילו ברשתות החברתיות – בדיוק אותן רשתות שבהן התחילו את גל תמונות הרווח בירכיים, או שבהן יש זירות שלמות של שיימינג שבהן רק מחפשים על מי אפשר לרדת עכשיו.    

 

אבל לאחרונה אפשר לראות שגל המחאות האלו יצא גם אל מחוץ לרשת, כמו הקמפיין נגד שלטי החוצות ברכבת התחתית של לונדון. הקמפיין שייך לחברה המספקת אבקות חלבון והוא מורכב ממודעות בהן מככבת בחורה בביקיני ולידה הכיתוב "האם הגוף שלך מוכן לחוף הים?" (Are you beach body ready). מיד לאחר עלייתו, נפתחה עצומה שקראה להורידו, ובנוסף צעירות וצעירים אנגלים מצאו שלל דרכים יצירתיות להילחם בו - חלקם הצטלמו לידו בביקיני והיו אף מי שהכינו נגדו סרטון משעשע.   

 

 

אצלנו עוד לא ממש רואים תור של נשים "אמתיות" מול פרסומות בכיכובה של גל גדות, אבל אפשר רק לקוות שכמו כל הדברים הטובים שרואים בחו"ל, גם המחאות הללו יעשו בסוף עליה (ולא רק הרשתות) וגם פה נתחיל לראות מודלים אחרים של יופי, ממש כפי שנראה אוטוטו בחופי הים.