איך לחזק את הקשר המשפחתי?
הרבה פעמים משפחה נראית מבחוץ מושלמת, אך כידוע לכל משפחה תסביך משלה, כך שנראה שמשפחות מתוסבכות הן משפחות נורמטיביות, אך אין לאפשר לנתונים סטטיסטים להפוך מצב בעייתי למצב קיים, אלא כל משפחה צריכה לזכור שהיא תא קטן שצריך להיות כמה שיותר מגובש, תומך ואוהב, וגם אם יש קשיים, הם רק הזדמנות להתקרב, כי רק שאוהבים באמת נפגעים באמת ועל כן מעניין להכיר מגוון שיטות שמסייעות לחזק את הקשר המשפחתי – גם מבלי שיש ברקע סכסוך מהותי, אלא פשוט ריחוק שדורש התייחסות.

שבת משותפת
עם כניסת שבת לא מעט משפחות נפגשות לארוחה משותפת, אך לאחר שאוכלים, נחים ושותים קפה, כל אחד מתפזר חזרה לביתו, מבלי שהיה באמת זמן לשבת ולדבר מהלב. מכאן שלפחות פעם בחודשיים מומלץ לעשות ביחד שבת. התייחסו לשבת כאל הזדמנות לצאת לחופשה בחינם. באותה שבת תישארו ללון בבית המשפחה, כך שבבוקר יהיה זמן לאכול ביחד ארוחת בוקר, לרכל, להתייעץ וכמובן שגם לטייל או לשחק במשחקי קופסה. עצם העובדה שנמצאים ביחד פרק זמן ממושך, מסייעת להפשיר ולחוות זמן איכות מקרב.
גם לזייפנים שביניכם
מחקר חדש חושף שלפעילות מוזיקלית יש כוח משמעותי לטפח מערכת יחסים איכותית בין הורים לילדים, ואף יש לה כוח להשריש רגש חשוב כגון אמפתיה. מכאן שמומלץ לשמוע ביחד עם הילדים מוזיקה שאתם או הם אוהבים, לשיר עמם שירים ואפילו לרקוד עמם וללכת איתם לקונצרטים. הפעילות המוזיקלית אינה רק מאוד מהנה, אלא בדומה לחוש הריח, היא גם תישמר לאורך זמן ותתעורר לחיים בכול פעם שצליל מסוים יזכיר את המנגינה שנשמעה ביחד, ועל כן מדובר בטריק פשוט שכדאי ליישם, לפני שהילדים גדלים ואין עם מי לדבר.
קלפים מתקשרים
לשחק מאז ומעולם היה כיף, וגם אם מבוגרים לא ימהרו להודות, לעצור את הזמן ולהיצמד לחוקים של משחק מציף הנאה מיוחדת. אי לכך טוב לדעת שגם בהקשר לחיזוק הקשר המשפחתי קיימים קלפי משחק ייעודיים, קלפי משחק שמטרתם לשתף רגשות, להציב לנו מראה ובאופן כללי הם מסייעים "לשים את הקלפים על השולחן". מכאן שאם רק תבדקו, תמצאו קלפים שמקשרים בין מבוגרים ובין הורים לילדים. כך למשל "לשבור את הקרחון", "מרגישון", "משפטים מהלב" ועוד מגוון משחקי קלפים עשויים לחבר בינינו לבין האנשים שחשובים לנו ביותר.
שני משפטים קבועים
אם אתם הורים לילדים, כדאי לקבוע שבכול יום כל אחד (אתם והילדים) צריך לומר שני משפטים: משפט אחד שמשתף תחושה טובה ומשפט שני שמשתף תחושה קשה, כגון כעס או אכזבה. כך למשל ניתן לציין שהבוקר קמתי עייף או רבתי עם אחותי, ולחלופין שאבא סיפר בדיחה או שבגן חילקו גלידה. משחק שכזה מאפשר לשתף בתחושות השונות, כאשר מוטב לשחק בו בזמן קבוע, למשל ישר לאחר ארוחת הערב.
צאו לטיול משותף
הרבה פעמים בני משפחה גרים רחוק אחד מהשני, וכשיש ילדים לא תמיד נוח לעשות נסיעות ארוכות, משמע פחות נפגשים. לאור המצב מומלץ לקבל החלטה שמדי חודשיים שלושה נפגשים באמצע הדרך ועורכים ביחד טיול משותף. כאשר חווים אחד את השני באוויר הפתוח, חשים יותר נינוחים וכמובן זוכים לגלות ביחד מקומות חדשים, לצבור חוויות משותפות ולהיפגש באווירה קלילה ונעימה.
חשוב ביותר!
לבסוף נציין שקשר משפחתי בריא וחיובי חשוב ביותר, וממש כפי שיש לחזק זוגיות, כך גם יש להשקיע בקשרי משפחה, גם אם לא תמיד מסכימים או מסתדרים עם כולם.